Arts Plàtiques

El cultiu de la creativitat és necessari en un món canviant com el d’avui on cal estar preparat per afrontar noves situacions, i l’escola és un context altament creatiu.

És evident que treballar amb la realització i comprensió de produccions visuals permet desenvolupar habilitats creatives que poden ser, després, traspassades a altres àmbits laborals o quotidians.

 La creativitat la trobem en diferents àmbits de la intel·ligència, així podem plantejar estratègies d’elaboració d’imatges diferents, algunes de més analítiques, altres més espontànies, altres associatives i d’ altres on la percepció espaial  tindrà molta importància.

El sol fet d’haver de fer un esforç de simbolització a través d’imatges, de buscar associacions entre elles, de donar una resposta plàstica a una idea o de recercar una forma, són mecanismes que suposen un esforç d’inventiva i sovint canvis en els paràmetres de comprensió. Per això , des de totes les etapes i adaptant-nos a les necessitats, potenciem  les habilitats que condueixen als processos creatius. És evident que no n’hi ha prou de deixar que l’alumne s’expressi lliurament. Apliquem estratègies, utilitzem mètodes, plantegem situacions incertes, proposem exercicis plàstics de respostes divergents i ensenyem a plantejar preguntes i associacions per interpretar les obres d’art.També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

EL NOSTRE TWITTER

Vedruna Sant Elies - TWITTER

llegir més »

INSTAGRAM de Vedruna Vilafranca USUARI: vedrunavilafranca

EL NOSTRE INSTAGRAM

https://www.instagram.com/vedrunavilafranca/

llegir més »